ergonomisch thuiswerken

Tips voor een ergonomische thuiswerkplek

Werk je door de coronapandemie vanuit huis? Grote kans dat je thuiswerkplek niet ergonomisch is ingericht. Ergonomisch werken brengt een hoop voordelen met zich mee voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Daarmee is ergonomisch werken natuurlijk aantrekkelijk voor de werknemer zelf, maar ook voor de werkgever. Wil je meer weten over ergonomisch werken en ben je benieuwd wat je kunt doen om jouw werkplek ergonomisch te maken? Lees dan gauw verder, want in dit artikel ga ik er dieper op in.

Bron: Start24.nl

Ergonomisch werken: wat is het precies?

Kort gezegd is ergonomisch werken gericht op een juiste werkhouding met voldoende mentale en fysieke herstelmomenten. Denk bijvoorbeeld aan een kantoorbaan waarbij je dagelijks van 9 tot 5 aan je bureau zit. Je kunt je voorstellen dat dit niet gezond voor je is. Het is daarom van belang om ieder uur even te gaan staan en een stukje te lopen. Daarnaast moet je zithouding natuurlijk goed zijn. Als dit niet zo is, kan dit zorgen voor fysieke ongemakken.

Door ergonomisch te werken wordt een veilige en prettige werkomgeving gecreƫerd. De kans op fysieke klachten en verzuim wordt hierdoor verkleind, het werkplezier wordt vergroot en er wordt doorgaans een hogere productiviteit geleverd. Zoals ik in de inleiding al aangaf, is dit dus gunstig voor zowel werkgever als werknemer!

Zo zorg je voor een ergonomische (thuis)werkplek

Wil je jouw werkplek ergonomisch maken? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Allereerst kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ‘zit-sta bureau’. Met een zit-sta bureau ga je rugklachten omdat je wervelkolom een natuurlijkere houding aanneemt. Je kunt bovendien gemakkelijker weglopen (namelijk vanuit een staande houding) en uit onderzoek is zelfs gebleken dat dit type bureau zorgt voor een hogere productiviteit.

Naast een zit-sta bureau, kun je je werkplek eenvoudig ergonomischer maken door een laptopstandaard, een draadloos toetsenbord en bijvoorbeeld een ergonomische muis aan te schaffen. Door te werken met een ergonomische muis is de arm in een ontspannen, neutrale positie. Dit in tegenstelling tot een ‘traditionele’ muis, die zorgt voor meer spanning op je spieren. Ben je op zoek naar de beste ergonomische muis voor jouw thuiswerkplek? Kijk dan eens op de website van Start24.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *