Mooie designs voor een mooie website hoe doe ik dat?

Het ontwerpen van een mooie website omvat het combineren van ontwerpelementen als lay-out, kleurenpalet, lettertype keuze, beeldmateriaal en andere grafische elementen. Een goede manier om te beginnen is door een duidelijk idee te hebben van wat voor soort ontwerp je wilt voor je website. Heb je dat eenmaal bedacht, dan is het tijd om de elementen te kiezen of te maken die je zal gebruiken om je aanwezigheid op het web op te bouwen.

 

Lay-out

De lay-out is een van de belangrijkste elementen in het ontwerp van een website, en kan het succes van een bezoeker op je site maken of breken. Bedenk bij de indeling van een pagina hoe mensen van nature naar informatie zoeken, en probeer een intuïtief pad te creëren waarlangs ze kunnen vinden wat ze zoeken.

Keur

Kleur is een van de krachtigste elementen in webdesign, omdat het emotie kan oproepen en de sfeer van een pagina kan bepalen. Als je een kleurenpalet voor je website kiest, bedenk dan welk gevoel je aan je bezoekers wilt overbrengen. Felle kleuren zijn geweldig voor jeugdgerichte sites, terwijl gedempte tinten beter zijn voor meer formele omgevingen.

Lettertypen

Lettertypen spelen ook een belangrijke rol in het webdesign. Kies lettertypen die goed leesbaar zijn en passen bij het algemene thema van je website. En kies niet meer dan drie lettertypes of letterfamilies voor consistentie op je hele site

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal kan de visuele aantrekkingskracht van een website sterk vergroten, maar het is belangrijk om gebruik te maken van ze met mate. Visuals van hoge kwaliteit trekken de aandacht en geven je site geloofwaardigheid, terwijl visuals van lage kwaliteit het tegenovergestelde effect kunnen hebben.

 

Ten slotte is het belangrijk om de bruikbaarheid van je website ontwerp te testen door echte mensen verschillende versies van je site te laten uitproberen. Door dit te doen kun je mogelijke problemen met bruikbaarheid en ontwerp opsporen die van invloed kunnen zijn op de functionaliteit en het succes van je site. Met deze tips kun je een mooi website ontwerp maken dat zowel aantrekkelijk als functioneel is.

 

Veel succes!

 

Bron: www.stuurlui.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *