Mogelijkheden van Power Bi

Power BI is, naast andere zaken, ook een geweldig hulpmiddel gebleken voor het vertellen van verhalen in uitgezonden media. Het kan goed worden gebruikt vanwege de gegevensvisualisatie die de inspanningen voor het vertellen van verhalen verbeteren. Door gebruik te maken van de Power BI-functionaliteit voor publiceren op het web voor blogs, websites en nieuwsartikelen.

Interactief

Dit komt omdat het opnemen van gegevens helpt bij het creëren van geloofwaardigheid en het toevoegen van interactieve elementen zoals Power BI-rapportage de betrokkenheid vergroot. Terwijl ik de gegevens doornam, begon ik na te denken over mijn eigen productiviteitsgewoonten en hoe ik met gegevens werk om een ​​verhaal te vertellen.

Er zijn verschillende stappen die, wanneer ze in volgorde worden genomen, het proces van de overgang van gegevens naar inzichtelijke visualisaties en realisaties aanzienlijk verminderen, wat 

Formatteren van gegevens

De eerste stap is het begrijpen van de indeling van de gegevens en deze gereed maken voor import in Power BI. Power BI maakt verbinding met honderden gegevensbronnen en stelt u ook in staat inhoudspakketten te gebruiken, hetzij van een derde partij zoals gebruik maken van een afas connector.

In het geval dat gegevens zich in een Excel-spreadsheet bevinden, dan kun je ze gemakkelijk in Power BI  importeren om de informatie snel te visualiseren. Het begrijpen van hoe met de data te werken kan de eerste hindernis zijn. Het opbouwen van vaardigheden op dit gebied is absoluut een manier om uw productiviteit onder de knie te krijgen,

Verken inzichten

Als je bijvoorbeeld een filter toevoegt om bedrijfstak of geografische locatie op te nemen, worden er meer variabelen toegevoegd die de gegevens relevanter en vertrouwder kunnen maken. 

Je kunt ook gebruik maken van handige functies zoals Quick Insights die gebruikmaken van geavanceerde analytische algoritmen van Machine Learning om inzichten binnen een dataset te vinden.  Je kunt spelen met verschillende visualisaties in Power BI om te zien welke inzichten je kan kan ontdekken.

Creatief met visuals

Afhankelijk van het publiek waarvoor je aan het creëren bent, kun je manieren bedenken om de gegevens te visualiseren zonder je te beperken tot de kant-en-klare set visuals. Soms betekent dit dat je vanaf het begin een visual moet maken of een bestaande moet aanpassen.

Als je met deze gegevens aan het werk bent, zoek dan naar een mogelijkheid om een ​​aangepaste visual te maken om de informatie op de beste manier te laten zien. De Power BI-visuals en het framework zijn gebouwd met behulp van technologieën zoals D3, HTML5 en CSS3 en de code is open source, dus je kunt GitHub bezoeken om jouw eigen aangepaste visuals van hoge kwaliteit te maken.

Power Query of Power BI-gegevensstromen

Meerlaagse en geavanceerde selfservice-oplossingen kunnen worden ontworpen door de transformatiequery’s verder te scheiden van het gegevensmodel met behulp van Power BI-gegevensstromen. Dit zijn door de server gehoste Power Query/M-query’s die zowel zijn ontworpen als beheerd in de Power BI-service.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *