Je huis decoreren met verlichting

Bij het decoreren van je huis zijn er ontzettend veel dingen die je kunt doen om een leuke, gezellige en vooral huiselijke sfeer te creëren. Vaak doen mensen dit door te spelen met de voorwerpen, texturen en kleuren die zij in huis halen, maar er is een factor die ook een belangrijke rol kan spelen en die vaak over het hoofd wordt gezien: licht. Met verschillende soorten, maten en kleuren lampen en licht kun je namelijk je huis een compleet andere sfeer geven, en zodoende kan dit een erg leuke toevoeging aan je inrichting vormen. Dit kan op allerlei manieren, met bijvoorbeeld grote vide lampen of juist met vele kleinere lichtjes. 

 

Spelen met de lichtbronnen 

Vaak hebben mensen in hun huis een of twee grote plafondlampen die voor de primaire verlichting zorgen, met daarbij een leeslampje en een aantal waxinelichtjes of kaarsen om sfeer te creëren. Dit kun je echter ook compleet anders aanpakken door de grote plafondlamp weg te doen, en deze te vervangen door meerdere kleine spotjes, een paar stalampen, of zelfs door alleen maar kleine verlichting te gebruiken. Dit is natuurlijk wel erg afhankelijk van welke verlichting je mooi vindt en van de hoeveelheid licht die er van buiten komt: als je grote ramen in de woonkamer hebt is verlichting misschien amper nodig. 

 

Een praktische tip

Wanneer je besluit te gaan werken met een aantal lampen, bijvoorbeeld van kroonluchter.nl, kan het een goed idee zijn om eens te kijken naar peertjes die je met een app of afstandsbediening kunt bedienen. Dit is zeker met een grotere hoeveelheid lampen erg handig, aangezien je ze dan allemaal tegelijk of zelfs op een timer kunt aandoen. Daarnaast kun je de kleurtemperatuur aanpassen, zodat je de sfeer helemaal zelf kunt bepalen en kunt aanpassen op het tijdstip en het weer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *