TV-doosjes

Two Babes (2007 – 2008)

Weet u nog, het kwisprogramma Lekker Slim waarin John de Mol de domheid van meisjes genadeloos wist uit te venten? Waarin we leerden dat China, Australië, Amerika, Groot-Brittannië en Engeland tot de zeven continenten behoren? Of een recenter voorbeeld van Britt Dekker, die meedeed aan Echte Meisjes in de Jungle met haar roze reisföhntje (‘die heeft minder watt, want anders slaan daar de stoppen door’).

Domheid scoort, of die nou gespeeld is of niet. Het is namelijk gewoon grappig om zo’n Britt te horen beweren dat Nelson Mandela een bekende Surinamer is. Of dat ze niet bang is voor koppensnellers die haar hersenen uit haar hoofd komen lepelen, ‘want van mij word je niet slimmer hoor.’

We hebben Britt te danken aan Two Babes, een duo dat bestond uit Rachel (met donker haar) en Gina (de blonde), die ’s avonds laat allerlei onderwerpen met elkaar doornamen op het gebied van liefde, seks en romantiek. Dus ging het over vreemdgaan of monogamie. Heel even waren de twee erg populair, al was het maar vanwege de ondoorgrondelijkheid van het duo. Was dit echt? Of waren de Two Babes een bedenksel van Wim T. Schippers?

Het had er korte tijd schijn van dat Rachel en Gina nationaal zouden doorbreken. Ze namen een single op, gingen naar premières van Jim Bakkum, et cetera. Helaas voor de twee beklijfden de Two Babes niet. Jammer, want ze waren vaak onbedoeld erg grappig. Kijk dit filmpje maar eens terug, dat gaat over ‘beweegredenen’ (‘Dat is toch gewoon een ander woord voor standjes?’). Of deze video, waarin ze even zijn vergeten dat hun show ’s nachts wordt uitgezonden.

Wat Ras en Gien tegenwoordig uitspoken? Geen idee, ze zijn compleet van de radar verdwenen. Wie haalt ze terug naar Hillywood? Dergelijke top-tv kunnen we maar moeilijk missen.