Kruimeldievenvanger

Dop Kruimel

Trui Halfmouw. Cock Halzen. Frits Flits. Yvette Kip. Ben Bouten. Cor Netto. Hendy Keppy. Louwe Pruim. Con Domen. Izzy van Gisteren. Connie Veren.

Dop Kruimel.

Door het jaar heen duiken her en der lijstjes op met opvallende namen. Ook wij hebben wel eens iemand geselecteerd voor onze eigen lijst, die op basis van een normafwijkende naam via diverse aftitelingen een bekende verschijning werd: Pollo de Pimentel.

Iemand die haar bekendheid dankt aan haar opvallende naam én ook op een nogal dubieus lijstje met ‘gekke’ namen figureert is Dop Kruimel. De officier van justitie speelde zich in de kijker via het SBS6-programma Meldkamer. Hierin besprak mevrouw Kruimel allerlei rechtszaken van mensen die voornamelijk slachtoffer waren geworden van kleine criminaliteit. Van kruimeldieven dus.

Inmiddels maakt Dop Kruimel jacht op dubieuze belastingadviseurs, als teamleider van het Functioneel Parket. Dus terwijl zij zich bezighoudt met serieuze zaken is het best sneu om te zien hoe sommige mensen met haar naam aan de haal zijn gegaan. Hier figureert ze al ginnegappend op een partyforum en op deze site wordt ze weggezet als iemand met een hamsterbabyfetisj.

Dop kan nog zó haar stinkende best doen om het land beter te maken, maar dankzij haar naam leeft ze voort in het collectieve geheugen van Nederland als ‘de vrouw met die gekke naam‘. Treurig eigenlijk.

 

.